АКТУАЛЬНЫЯ ТЭМЫ:

Што нам соваюць? У тушонцы з індычкі ДНК курыцы, а замест ялавічыны - гарох

Спецыялісты Гомельскай абласной інспекцыі Дзяржстандарту выявілі ў трох назвах кансерваў расійскай вытворчасці (ТАА "Захаваем традыцыі", Калінінград) ДНК жывёл, мяса якіх не заяўлена ў маркіроўцы складу.


Як паведамілі БелТА ў рэгіянальнай інспекцыі Дзяржстандарту, у мяса-раслінныя кансервах з бабовымі "Ялавічына з гарохам і лукам" у бляшанай банцы выявілі ДНК свінні і ДНК курыцы, якія ў складзе вытворца не паказаў.

Акрамя таго, зыходзячы з названага складу, назвы і патрабаванняў ДАСТ "Кансервы мяса-раслінныя. Тэхнічныя ўмовы", якім замаркіраванай прадукцыя, кансервы павінны ўяўляць сабой кавалачкі ялавічыны з гарохам і іншымі кампанентамі (лук, моркву, соль, спецыі).

Аднак органалептычная адзнака паказала: фактычна закансерваваны паразварваны гарох з пасерованнай цыбуляй, морквай і рэзкімі затаўкамі з ўключэннямі кавалачкаў мясных інгрэдыентаў.

ДНК курыцы знайшлі і ў кансервах "Мяса індычак тушанае" і "Мяса качак тушанае".

Неадпаведнасці складу пацвердзілі і фактычныя паказчыкі харчовай каштоўнасці прадукту. Па выніках фізіка-хімічных выпрабаванняў, у 100 г прадукту змяшчаецца 8,02 г бялкоў, 9,2 г тлушчаў. Гэта не адказвае паказчыкам, заяўленым на пакаванні: бялкі - 10 г, тлушчы - 15 г.


11:24 14/04/2021


Загрузка...
Загрузка...